Инфо: Александър КоваленкоБесарабски фронт Украйна се нуждае от ЗРС с голям

...
Инфо: Александър КоваленкоБесарабски фронт Украйна се нуждае от ЗРС с голям
Коментари Харесай

Ситуацията е екстремна! Украйна спешно се нуждае от ракети с голям обсег

Инфо: Александър Коваленко

Бесарабски фронт

 

Украйна се нуждае от ЗРС с огромен радиус на деяние и от авиационни комплекси с далекобойност 100+ км. И западните сътрудници на Украйна следва да осъзнаят екстремалността на обстановката. Планиращите въздушни удари руснаци са проблем, който би трябвало да бъде решен колкото е допустимо по-скоро!

 

В момента РОВ са въвели занаятчийско произвеждане на модули за ръководство и корекции за свободно падащи бомби ФАБ-250/500/1500 и техните модификации. Тези модули са ненадеждни и от време на време отлитат сега на изхвърлянето на бомбите, само че руснаците разполагат със ужасно доста остарели руски бомби. Дори ненадеждността на модулите се компенсират от размера на материалите – бомбите и скоростта на производството на МУК. Особено рисково е, че те възнамеряват да наблегнат на потреблението на изключително разрушителните и мощни 1,5-тонни ФАБ-1500 и техните модификации.

 

На собствен ред занаятчийският и първичен темперамент на производството на модули за тях разрешава процесът да бъде пуснат в деяние. Противовъздушната защита не е в положение да се бори с бомбите и е доста по-лесно да се смъкват самите носители - многоцелевите изтребители и фронтовите бомбардировачи на РОВ. Но с цел да бъдат сваляни са нужни подобаващите средства за заличаване, тъй като руснаците към този момент могат да си разрешат да бомбардират бойните линии и граничните региони, без да попадат в обсега на нашата Противовъздушна отбрана, която има стеснен обсег за поразяване на задачите.

 

Украйна се нуждае освен от системи за Противовъздушна отбрана Patriot и SAMP/T, само че и особено от ракети за тях в трансформация с обхват над 100 км. Разбира се, единствено ЗРК не са задоволителни, защото не могат да покрият нужните сектори. Тоест, още веднъж се връщаме към въпроса за самолетите.

Именно западните самолети с ракети " въздух-въздух " с обхват над 100 км могат да решат този проблем, който се разраства като снежна топка. Сред тези ракети е AIM-120 AMRAAM. И точно модификациите на AIM-120C5/C6/C7 разрешават безвредното за носителя заличаване на задачите. Когато руснаците стартират да губят сериозните за тях самолети като Су-35, Су-34 и други, освен това в личното си въздушно пространство, тогава те ще се откажат от концепцията за бомбен гнет против Украйна. И в случай че по-рано тази полемика можеше да се води умерено с бюрократична немарливост, то в този момент не е по този начин!

 

Украйна се нуждае от изтребители по западен пример и уместно въоръжение. Що се отнася до ЗУР и ЗРК, те би трябвало да са с огромен обхват на деяние. Адаптирането на съветската авиация към потреблението на бомби ни принуждава и ние да се приспособяваме незабавно. Това е въпрос от първостепенна значимост.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР